Hoe lang chocoladeproducten kunnen worden bewaard, is afhankelijk van de soort chocolade en de eventuele toevoegingen. Chocoladeproducten zonder vulling zijn enkele maanden houdbaar.

Chocoladeproducten met vulling kunnen  6-8 weken bewaard worden voordat de kwaliteit achteruit gaat. De soort vulling heeft ook invloed op de houdbaarheid. Vullingen met veel boter of slagroom, zoals slagroomtruffels of bonbons met crèmevullingen, zullen sneller bederven door het aanwezige melkvet. Het advies is deze bonbons niet langer dan ±14 dagen te bewaren.

Om de kwaliteit van chocoladeproducten zo hoog mogelijk te houden, moeten deze op de juiste manier worden bewaard. Enkele aandachtspunten hierbij zijn:

  • Bewaar chocoladeproducten op een koele, donkere plek met een temperatuur tussen de 14-18°C. Het behouden van een constantere temperatuur is belangrijker, dan een hogere temperatuur.
  • Bewaar chocoladeproducten op een plaats met een vochtigheid van 50-55%. Het is belangrijker om een constante vochtigheid te behouden, dan wisselingen in de vochtigheid.
  • Het verplaatsen van chocoladeproducten van de ene naar de andere ruimte, dient langzaam te gebeuren. Hierdoor zijn de temperatuurwisselingen
  • Witte en melk chocolade bevatten melkvet en melkeiwit en zijn daardoor minder lang houdbaar dan pure chocolade.

Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag