Na het afkoelen en opstijven van de vulling, moeten de vormbonbons worden afgesloten. Het verzegelen of dichtstrijken van vormbonbons heeft als doel om te zorgen dat de vulling is opgesloten in de chocolade. Het is belangrijk dat dit goed gebeurd, zodat de vulling niet uit de vorm lekt na het dichtstrijken. Het verzegelen verloopt als volgt:

  • Gebruik een warmtepistool om de top van de vormbonbons in de vormen kort te verwarmen. Dit zorgt ervoor dat de chocoladecouverture aan de randen iets zachter wordt, waardoor de chocoladecouverture zich goed kan hechten en een geheel kan vormen.
  • Breng een kleine hoeveelheid getemperde chocoladecouverture aan en smeer het met een paletmes gelijkmatig uit. Herhaal dit totdat alle openingen in de vormen zijn bedekt.
  • Verwijder alle overtollige chocolade aan de bovenkant en zijkanten van de vorm.
  • Tik de vorm stevig tegen de werkbank om luchtbellen te verwijderen.
  • Plaats de vormen in een koele ruimte.
  • Haal de vorm uit de koeling en buig deze enigszins om de chocolade in de vormen los te maken. Draai de vorm ondersteboven en tik de vorm voorzichtig tegen de werkbank om de bonbons te lossen.