Het bereiden van crème brûlée gaat als volgt:

  • Gebruik diepe, ovenbestendige bakken van ongeveer 7-8 centimeter hoogte en plaats de vormen in deze bakken. Zorg dat de vormen niet boven de rand van de bak uitkomen. Zet ze voldoende ver uit elkaar zodat de warmte tijdens het bakproces gelijkmatig wordt verdeeld.
  • Bereid een anglaise van room, eidooiers en/of eieren, vanille en suiker.
  • Zeef de anglaise zodra deze klaar is.
  • Vul de ovenbestendige bakken met heet water uit de kraan tot een hoogte van ongeveer 1,5 centimeter. Bij vormen hoger dan 7 centimeter, mogen de bakken met meer water worden gevuld.
  • Vul de vormen tot vrijwel aan de rand met de hete anglaise.
  • Dek de bakken af met een bakplaat, maar zorg ervoor dat er nog een kleine ruimte aan de zijkant overblijft voor de luchtcirculatie.
  • Bak voor 30-35 minuten op 180°C. Ze zijn gaar wanneer het midden rustig wiebelt als gelei.
  • Til de vormen uit het water en laat ze op een rooster kort afkoelen voordat ze in de koeling worden geplaatst.
  • Strooi, na afkoeling, suiker over de bovenkant en karamelliseer deze met een gasbrander.

Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag