Glanzen is de vijfde stap die wordt uitgevoerd bij het drageerproces. In tegenstelling tot bij het polieren, moet de wand van de drageerketel voor gebruik oneffen worden gemaakt. Het glanzen zorgt ervoor dat het product een aantrekkelijk aanzicht krijgt. Daarnaast beschermt dit het product tegen vreemde geuren en smaken, waardoor de houdbaarheid wordt verlengd.

Het glanzen gaat als volgt:

  • Zorg dat de wand van de drageerketel oneffen is. Dit kan worden bereikt door chocolade tegen de wand te smeren en deze te laten uitharden.
  • Giet de uitgekristalliseerde dragees terug in de drageerketel.
  • Giet ongeveer een derde deel van de gom vanuit het midden van de ketel naar de buitenkant over de dragees.
  • Laat de dragees enkele minuten rollen, zodat de gom zich goed kan verdelen over de producten.
  • Voeg koude lucht (±18°C) toe aan de ketel en laat deze ongeveer een kwartier draaien.
  • Herhaal voorgaande stappen nog twee keer met de resterende gom.