Het drageren van gekonfijt fruit wordt vooral toegepast in landen in het Midden-Oosten. Vanwege de vochtige aard van gekonfijt fruit verloopt het proces anders in vergelijking met andere producten.

Het proces verloopt als volgt:

  • Plaats de gekonfijte vruchten in de drageerketel.
  • Bevochtig de vruchten met een suikerstroop die 0,2% invertase bevat en laat de ketel draaien tot de vruchten omhuld zijn. Dit zorgt ervoor dat de vruchten uniformer worden.
  • Voeg fondantpoeder toe aan de vruchten en laat de ketel draaien totdat deze zijn omhuld. De fondantpoeder zorgt ervoor dat de stroop iets wordt gedroogd.
  • Herhaal voorgaande handeling meerdere malen totdat er een afdoende fondantlaag om het product heen ligt.
  • Plaats de producten in een schone drageerketel.
  • Coat de producten met chocolade op dezelfde wijze als dat dit wordt toegepast bij het drageren van producten zoals noten. Door de producten te coaten met chocolade kan het ongewenst lekken van het product worden voorkomen.
  • Verpak de producten en bewaar deze voor twee weken op een temperatuur van 20°C. Dit geeft de invertase de kans om de fondantsuiker af te slappen en te zorgen voor een smeuïge textuur.