Amandelbeslagen kunnen net als andere beslagen zowel op de warme als koude manier worden bereid. Het toepassen van de warme methode wordt voornamelijk gedaan wanneer er vetstof aan het amandelbeslag wordt toegevoegd.

De bereiding van amandelbeslag volgens de warme methode gaat als volgt:

  • Meng de eieren samen met de fijngedraaide amandelspijs, suiker en citroenrasp in een bekken.
  • Klop de massa luchtig op in de tweede versnelling.
  • Smelt ondertussen de vetstof tot maximaal 80°C. Wanneer de vetstof te heet wordt toegevoegd, zal dit de luchtopname door de eieren nadelig beïnvloeden. De lucht kan hierbij uit de luchtige massa ontsnappen, waardoor de massa inzakt.
  • Zeef de bloem.
  • Spatel de bloem door de massa wanneer het zijn benodigde volume heeft bereikt.
  • Voeg de gesmolten boter straalsgewijs toe aan de massa. De boter kan eventueel ook voor het doorspatelen van de bloem gebeuren of afwisselend met de bloem gebeuren.
  • Verwerk het amandelbeslag zoals gewenst en bak direct af.