Hoe worden appelbollen geproduceerd?
- Schil de appels.
- Verwijder met een appelboor het klokhuis uit de appel. Zorg voor een groot genoeg formaat appelboor, omdat het achterblijven van het klokhuis minder smakelijk is.
- Rol het korstdeeg uit tot 2 mm.
- Snijd de plak korstdeeg in vierkanten van circa 12 x 12 cm. Bevochtig de plakken, indien nodig, licht met water.
- Plaats de geschilde appels met de platte onderkant naar beneden in het midden van de vierkanten korstdeeg.
- Vul de appels, naar voorkeur, met (kaneel)suiker of amandelspijs. Om te voorkomen dat de suiker uit de holte loopt, kunnen de openingen worden afgesloten met amandelspijs of boter.
- Vouw de punten van het korstdeeg over de appel heen zodat deze net overlappen en druk voorzichtig aan. Het deeg kan voorzichtig worden opgerekt.
- Er zijn vier openstaande punten ontstaan. Rek deze voorzichtig op en breng ze een voor een naar de sluiting zodat de appelbol volledig wordt omsloten met korstdeeg.
- Bestrijk de appelbol met ei of water en rol eventueel door de suiker ter afwerking.
- Plaats de appelbol met sluiting naar onder op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak op ±200°C voor ±20 minuten.