Hoe worden Arnhemse meisjes bereid?
Arnhemse meisjes zijn koekjes gemaakt van fijn gerezen gistdeeg of korstdeeg. De koekjes hebben een ovale vorm, licht bolle vorm en zijn krokant. De bereiding ervan gaat als volgt:
- Rol het gekoelde gistdeeg of korstdeeg uit.
- Steek ronde plakjes uit het deeg en leg deze dakpansgewijs op een plaatje.
- Koel de uitgestoken deegplakjes nogmaals, zodat deze gemakkelijker verwerkt kunnen worden.
- Plaats de ronde deegplakjes op een plaat met grovere suiker en bedek ze met de grovere suiker. Te fijne suiker zorgt ervoor dat deze in het deeg opgenomen worden in plaats van erop te blijven plakken. Rol de deegplakjes in de lengte gelijkmatig uit tot een ovale vorm is ontstaan. Het te lang rollen kan het scheuren van deeg veroorzaken.
- Leg de ovale deegplakjes op een bakplaat en laat ze 30 minuten rusten.
- Bak de Arnhemse meisjes af tot deze gaar en krokant zijn. Bij het gebruik van korstdeeg kunnen ze na het bakproces eventueel nog worden nagedroogd. Let erop dat de suiker niet te donker kleurt bij het bakken.