Voor het trekken van bladeren is gekleurd gesatineerd suikerdeeg nodig, meestal in een groenachtige kleur. Het trekken van bladeren gaat als volgt:

  • Bedenk vooraf hoeveel bladeren er nodig zijn om het suikertrekstuk te maken en welke vorm deze bladeren hebben. Verschillende plantensoorten hebben verschillende vormen bladeren, bijvoorbeeld spits, rond of met gekrulde rand.
  • Maak een lang uitgetrokken kam bovenop de bol suikerdeeg.
  • Trek uit de kam, met duim en wijsvinger, een voor een de benodigde bladeren. Zorg dat de bladeren zo dun mogelijk zijn voor een realistisch effect, maar voorkom het trekken van lange draden. Dit kan zorgen voor het uitgreinen van de suiker.
  • Breng de getrokken bladeren direct na het trekken uit het suikerdeeg in model. Door de dunne laag suiker koelen ze zeer snel af, waardoor ze erg breekbaar worden. Scherpe randen en inkepingen kunnen worden gemaakt door het (in)knippen. Het aanbrengen van nerven kan door het blaadje in een metalen blokje met nerfmotief te drukken of door er nerven in te drukken met een mes.
  • Wanneer alle bladeren zijn getrokken en gemodelleerd, kan het werkstuk met behulp van een spiritusbrander in elkaar worden gezet.

Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag