Voor het trekken van bloemblaadjes is gekleurd gesatineerd suikerdeeg nodig, overeenkomstig met de kleur van de bloem waar de blaadjes voor worden getrokken.

Het trekken van bloemblaadjes gaat als volgt:

  • Bedenk vooraf hoeveel blaadjes er nodig zijn om het suikertrekstuk te maken en welke vorm deze blaadjes hebben. De kern van bijvoorbeeld een roos, vraagt om een andere vorm en formaat, dan de buitenste bloemblaadjes.
  • Maak een lang uitgetrokken kam bovenop de bol suikerdeeg.
  • Trek uit de kam, met duim en wijsvinger, een voor een de benodigde bloemblaadjes. De vorm van de bloemblaadjes zijn afhankelijk van de te maken bloem. Zorg dat de blaadjes zo dun mogelijk zijn voor een realistisch effect, maar voorkom het trekken van lange draden. Dit kan zorgen voor het uitgreinen van de suiker.
  • Breng de getrokken bloemblaadjes direct na het trekken uit het suikerdeeg in model. Door de dunne laag suiker koelen ze zeer snel af, waarna ze niet meer te vormen zijn en breekbaar worden.
  • Wanneer alle bloemblaadjes, en eventuele andere onderdelen, zijn getrokken en gemodelleerd kan de bloem met behulp van een spiritusbrander in elkaar worden gezet.

Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag