Fondantinterieurs komen voornamelijk voor in interieurbonbons, waarbij het interieur een taai vloeibaar kenmerk heeft. Vanwege deze eigenschap kunnen fondantinterieurs in poederbakken of bonbonvormen worden gegoten.

De bereiding gaat als volgt:

  • Vul bakken met stijfselpoeder. Hoe vaker het stijfselpoeder is gebruikt, des te beter deze voor het doel geschikt is. Roer het stijfselpoeder luchtig met een garde en strijk met een lat het overtollige poeder af, zodat een glad oppervlak ontstaat.
  • Druk interieurs van gips, ook wel arabesken genoemd, in het glad gestreken poeder om de vormen te creëren.
  • Meng de gewenste smaak- en kleurstoffen door de fondant.
  • Verwarm de fondant au bain-marie tot 50-70°C. De temperatuur varieert, omdat rekening gehouden moet worden met de juiste vloeibaarheid van de fondant. Hoe hoger de fondant wordt verhit, des te vloeibaarder deze wordt.
  • Giet de verwarmde fondant met een giettrechter in de poederbakken. Let op dat de interieurs gelijk gevuld worden en er geen voetjes ontstaan. Vul ze niet van te grote hoogte, omdat dit de ligging van de zetmeelkorrels kan verstoren.
  • Laat de interieurs een nacht staan.
  • Licht de fondantinterieurs uit de bakken en ontpoeder ze voor verdere verwerking.

Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag