Dragant is flexibel wanneer het zacht is, maar wordt na het drogen hard. Om een goede holle of bolle vorm van dragant te maken is het belangrijk de vorm goed te krijgen. Het bekleden van een metalen, glazen of porseleinen vorm en de dragant hierin laten drogen werkt niet voldoende, omdat het vocht in de dragant hier onvoldoende in kan verdampen. Om deze reden wordt er een soort van mal gemaakt, waardoor de dragant voldoende kan drogen.

Dit gaat als volgt:

  • Bekleed de gekozen vorm aan de binnenkant met dragant. Deze vorm kan bestaan uit bijvoorbeeld een taartpan, bord of kom. Zorg ervoor dat deze vorm geheel zuiver is, om de hagelwitte kleur te behouden.
  • Vul de met dragant beklede vorm met Zeeuwse bloem of poedersuiker en strijk het glad.
  • Leg een plankje over de vorm en zorg dat deze de vorm volledig afsluit.
  • Draai het geheel om.
  • Haal voorzichtig de vorm weg, zonder de dragant en de vulling te verstoren.
  • Laat de dragant voor circa 24 uur drogen, zodat het vocht verdampt en de dragant hard wordt.