Interieurbonbons bestaan uit een vulling, ook bekend als interieur, bedekt met een laagje chocolade. Het bedekken van interieurs met een laagje chocoladecouverture, wordt ook wel couvreren genoemd. Het couvreren kan op twee manieren gebeuren:

Handmatig
Machinaal

Bij handmatig couvreren worden de volgende stappen uitgevoerd:

  • Laat het interieur horizontaal in de getempereerde chocoladecouverture zakken.
  • Zorg ervoor dat het interieur volledig bedekt is met chocoladecouverture. Dit kan door het interieur met een glaceervork dieper naar beneden te duwen of kort rond te bewegen in de chocoladecouverture.
  • Neem het interieur op de glaceervork. Zorg dat het interieur ongeveer 1/3 buiten de tanden van de vork steekt. Dit zorgt ervoor dat de bonbon later goed kan worden neergelegd.
  • Beweeg de glaceervork met een op en neer gaande beweging steeds verder uit de chocoladecouverture. Dit zorgt voor een gelijkmatig en dun laagje chocolade om de bonbon.
  • Strijk de onderkant van de glaceervork af aan de rand van de bak om overtollige chocoladecouverture te verwijderen.
  • Door de glaceervork schuin te houden, kan de bonbon voorzichtig worden neergelegd (afleggen).

Machinaal couvreren is aan te raden wanneer er grote hoeveelheden bonbons geproduceerd worden.