Likeurinterieurs zijn vullingen in bonbons op basis van likeur en andere distillaten. Het interieur is vloeibaar en wordt daarom gegoten in poederbakken.

Het proces gaat als volgt:

  • Vul bakken met stijfselpoeder. Roer het stijfselpoeder luchtig met een garde en strijk met een lat het overtollige poeder af, zodat een glad oppervlak ontstaat.
  • Druk interieurs van gips, ook wel arabesken genoemd, in het glad gestreken poeder om de vormen te creëren.
  • Vermeng het water met de suiker en verwarm het langzaam om de suiker op te laten lossen.
  • Breng het suikermengsel op hoge temperatuur snel aan de kook tot 92°R. Blijf tijdens het kookproces de pan bijwassen en afschuimen.
  • Blus de suikerstroop onmiddellijk af na het bereiken van de temperatuur.
  • Laat de suikerstroop afkoelen tot onder de 70°C.
  • Vermeng likeur met suikerstroop door middel van twee keer overgieten.
  • Giet het mengsel in de geprepareerde poederbakken.
  • Bestuif na 20 minuten met een dun laagje zetmeel.
  • Draai na ±6 uur de interieurs om en laat nogmaals ±8 uur aandrogen.
  • Licht de interieurs met een zeef uit de bakken en stof ze af.
  • Couvreer en decoreer de bonbons.