Macarons zijn twee kleine koekjes van amandelschuim met daartussen een vulling van bijvoorbeeld ganache of crème. Het bereiden van de macarons gaat als volgt:

  • Los de suiker in het water op en kook dit onder voortdurend bijwassen tot een temperatuur van 120°C (96°R).
  • Zeef de poedersuiker en de gemalen amandelen en meng deze samen in een bekken.
  • Voeg een deel van het eiwit en de gewenste kleurstof al langzaam roerend toe aan het amandelmengsel. Het resultaat moet een voldoende soepel en glanzende massa zijn.
  • Begin het eiwit op te kloppen wanneer de suikerstroop een temperatuur van 115°C (92°R) heeft bereikt.
  • Zet de machine in een lagere stand en voeg geleidelijk de suikerstroop aan het opgeklopte eiwit toe. Klop het eiwit verder op tot taai en stevig schuim.
  • Spatel het amandelmengsel door het schuim totdat dit goed vermengd is. Spatel niet te lang, want dan bestaat de kans dat de massa zijn luchtigheid verliest.
  • Spuit met een gladde spuit doppen op een bakplaat bekleed met siliconenpapier of siliconenmatten.
  • Laat de macarons even aandrogen voor het bakken, zodat een dun huidje ontstaat.

Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag