Madeleinebeslag is een beslag dat meer weg heeft van cakebeslag dan van amandelbeslag. Er wordt in verhouding met andere amandelbeslagen minder amandelspijs toegevoegd. Deze amandelcakejes worden in bakvormen gebakken die de vorm hebben van een Sint Jacobsschelp.

Het bereiden en verwerken van een Madeleinebeslag gaat als volgt:

  • Klop de vetstof met de suiker en de eieren luchtig in een bekken.
  • Klop in een andere bekken de fijngedraaide amandelspijs samen met de citroenrasp en de eidooier tot enige stand.
  • Wanneer beiden samenstellingen goed zijn, deze door elkaar heen vermengen.
  • Zeef de bloem en spatel deze door de massa.
  • Spatel voorzichtig de gehakte amandelen door.
  • Spuit het beslag in de kenmerkende schelpvormen. De vormen kunnen worden ingesmeerd en eventueel worden bezet met geschaafde amandelen.
  • Bak de Madeleines af in een matige oven.
  • Abricoteer de cakejes na het bakken en glaceer ze vervolgens transparant.

Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag