Marshmallows of spekjes zijn luchtige producten op basis van suiker, gelatine en eventueel eiwit. De bereidingswijze verloopt als volgt:

  • Maak een suikerstroop door suiker en water aan de kook te brengen tot een temperatuur van 120°C.
  • Plaats ondertussen het eiwit in een vetvrije bekken. Let erop dat deze van groot genoeg formaat is, omdat het geheel flink in volume zal gaan toenemen.
  • Wel de gelatineblaadjes in koud water.
  • Wanneer de suikerstroop een temperatuur van 115°C heeft bereikt, het eiwit met garde onder toevoeging van schiftsuiker in de bekken opkloppen tot een luchtig eiwitschuim.
  • Wanneer de suiker 120°C heeft bereikt, kan deze van het vuur worden gehaald.
  • Knijp de gewelde gelatineblaadjes uit om overtollig water te verwijderen.
  • Voeg de gelatineblaadjes toe aan de hete suikerstroop van 120°C zodat de gelatine in de suikerstroop oplost.
  • Zet de planeetmenger in een lagere stand en giet de suikerstroop langzaam bij het opgeklopte eiwit totdat deze is opgenomen in het eiwit.
  • Voeg al kloppend de smaakstof toe aan het schuim.
  • Draai het schuim vrijwel koud en verwerk het vervolgens snel. Bij afkoeling zal de gelatine snel opstijven.

Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag