Hoe worden marshmallows zonder eiwit bereid?
Marshmallows of spekjes zijn luchtige producten op basis van suiker en gelatine. De bereidingswijze verloopt als volgt:
- Wel de gelatine in koud water.
- Plaats suiker samen met water, en eventueel glucosestroop, in een pan.
- Breng het suikermengsel aan de kook en laat het koken tot een temperatuur van 115°C. Was, indien nodig, de zijkanten van de pan bij.
- Plaats de gewelde gelatine in een bekken en plaats deze met garde onder de planeetmenger.
- Wanneer de suiker de juiste temperatuur heeft bereikt, deze van de warmtebron afhalen.
- Zet de planeetmenger op een lage snelheid en giet de hete suikerstroop langzaam, al draaiende, via de zijkant van de bekken bij de gelatine.
- Zet de planeetmenger op een hoge stand zodra alle suikerstroop is toegevoegd.
- Laat de machine opkloppen totdat een dik en lauwwarm mengsel is ontstaan.
- Voeg de smaakstof toe.
- Giet de massa snel op vooraf ingevette platen of vormen. Bij afkoeling zal de gelatine snel opstijven.
- Na opstijven kan de massa in de gewenste vorm worden gesneden en worden bestoven met bijvoorbeeld poedersuiker, zetmeel, suiker of kokos om plakken tegen te gaan.