Saucijzenbroodjes zijn broodjes van korstdeeg gevuld met gehakt.

Het produceren ervan gaat als volgt:

  • Zet een korst.
  • Maak de gehaktvulling aan. Om deze goed te kunnen verwerken, moet deze enigszins spuitbaar zijn.
  • Rol de korst uit in plakken van 2 mm dikte en 48 cm breed. Uit een plak kunnen 4 banen van 12 cm worden gehaald. Wanneer de uitrolband dikker of dunner is, kan de breedte met 12 cm worden vermeerderd of verminderd.
  • Snijd de korstdeegplak in banen (in de lengte) van 12 cm breed.
  • Spuit de gehaktvulling, in het midden van de banen, in gelijkmatige dikte op.
  • Vouw het korstdeeg over de gehaktvulling en druk voorzichtig aan. Bij droge korst, kunnen de randen worden bevochtigd met water of eiwit.
  • Snijd de saucijzenbroodjes eventueel op maat (±12 cm) en leg deze op bakplaten met siliconenpapier. Het bakken van een hele baan is ook mogelijk, waarbij het snijden na het bakproces plaatsvindt.
  • Strijk de saucijzenbroodjes in met eistrijksel en geeft het voldoende rust om krimpen te voorkomen.
  • Bak de saucijzenbroodjes af op 230-240°C voor ±20 minuten. Banen kunnen na afkoelen worden gesneden op gewenst formaat.

Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag