Saucijzenbroodjes zijn broodjes van korstdeeg gevuld met gehakt.

Het produceren ervan gaat als volgt:

  • Zet een korst.
  • Maak de gehaktvulling aan. Om deze goed te kunnen verwerken, moet deze enigszins spuitbaar zijn.
  • Rol de korst uit in plakken van 2 mm dikte en 48 cm breed. Uit een plak kunnen 4 banen van 12 cm worden gehaald. Wanneer de uitrolband dikker of dunner is, kan de breedte met 12 cm worden vermeerderd of verminderd.
  • Snijd de korstdeegplak in banen (in de lengte) van 12 cm breed.
  • Spuit de gehaktvulling, in het midden van de banen, in gelijkmatige dikte op.
  • Vouw het korstdeeg over de gehaktvulling en druk voorzichtig aan. Bij droge korst, kunnen de randen worden bevochtigd met water of eiwit.
  • Snijd de saucijzenbroodjes eventueel op maat (±12 cm) en leg deze op bakplaten met siliconenpapier. Het bakken van een hele baan is ook mogelijk, waarbij het snijden na het bakproces plaatsvindt.
  • Strijk de saucijzenbroodjes in met eistrijksel en geeft het voldoende rust om krimpen te voorkomen.
  • Bak de saucijzenbroodjes af op 230-240°C voor ±20 minuten. Banen kunnen na afkoelen worden gesneden op gewenst formaat.