Hoe worden worstenbroodjes verwerkt?
Worstenbroodjes bestaan uit een luxe brooddeeg in combinatie met een gehaktvulling. Voor de verwerking ervan zijn twee methoden:
Methode 1:
- Maak de gehaktvulling aan zoals gewenst. Deze mag iets slapper zijn, omdat het met een spuitzak moet worden verwerkt.
- Rol het deeg uit in lange plakken.
- Verdeel het deeg in lange repen met de tandem.
- Spuit de gehaktvulling in lange banen op de repen deeg. Bevochtig de plak indien nodig en rol dicht.
- Gebruik een plank met afgeronde kant om de deegworsten op gewenste grootte te verdelen en tegelijkertijd de zijkanten dicht te rollen.
- Rol de worstenbroodjes bij en plaats op platen.
- Strijk de worstenbroodjes af met eistrijksel.
- Laat de worstenbroodjes narijzen en bak vervolgens af.
Methode 2:
- Verdeel de gehaktvulling in stukken en rol deze tot pillen.
- Verdeel de deegstukken, bol deze op en laat kort rusten.
- Rol de deegstukjes langwerpig uit.
- Leg gehaktpillen op de deegplakjes, vouw dicht en rol bij.
- Strijk de worstenbroodjes af met eistrijksel.
- Laat de worstenbroodjes narijzen en bak vervolgens af.