Worstenbroodjes bestaan uit een luxe brooddeeg in combinatie met een gehaktvulling. Voor de verwerking ervan zijn twee methoden:

Methode 1:

  • Maak de gehaktvulling aan zoals gewenst. Deze mag iets slapper zijn, omdat het met een spuitzak moet worden verwerkt.
  • Rol het deeg uit in lange plakken.
  • Verdeel het deeg in lange repen met de tandem.
  • Spuit de gehaktvulling in lange banen op de repen deeg. Bevochtig de plak indien nodig en rol dicht.
  • Gebruik een plank met afgeronde kant om de deegworsten op gewenste grootte te verdelen en tegelijkertijd de zijkanten dicht te rollen.
  • Rol de worstenbroodjes bij en plaats op platen.
  • Strijk de worstenbroodjes af met eistrijksel.
  • Laat de worstenbroodjes narijzen en bak vervolgens af.

Methode 2:

  • Verdeel de gehaktvulling in stukken en rol deze tot pillen.
  • Verdeel de deegstukken, bol deze op en laat kort rusten.
  • Rol de deegstukjes langwerpig uit.
  • Leg gehaktpillen op de deegplakjes, vouw dicht en rol bij.
  • Strijk de worstenbroodjes af met eistrijksel.
  • Laat de worstenbroodjes narijzen en bak vervolgens af.