Zeefdrukken worden gemaakt door eetbare verf aan te brengen door een fijn gaas, het zeefraam, waardoor een afbeelding ontstaat. Zeefdrukken kunnen worden gemaakt op gladde ondergronden die wél of niet worden gebakken.

Maak de eetbare verf aan. Dit kan gesmolten chocolade, kleurstof of cacaomassa zijn. De massa moet dun genoeg zijn om door het gaas te strijken, maar mag niet weglopen. Cacaomassa wordt gemaakt door cacaopoeder aan te maken met water en heeft de voorkeur vanwege de diepe kleur, de gladde structuur en heeft geen kans op verbranding tijdens het bakproces vanwege het ontbreken van suikers.
Leg het zeefraam op de gewenste ondergrond. Dit kan bijvoorbeeld aangedroogde fondant, marsepein of zanddeeg zijn. Voor het maken van zeefdrukken op roerdeeg, wordt de afdruk eerst op bakpapier gestreken. Deze afdrukken worden na enig aandrogen met roerdeeg gesjabloneerd.
Breng de eetbare verf aan op het zeefraam en druk het met een krabbertje, rakel of pannenlikker door de zeef.
Verwijder het zeefraam voorzichtig om uitsmeren van de afbeelding te voorkomen. Zanddeegproducten kunnen vervolgens worden gebakken, niet gebakken producten hoeven alleen aan te drogen.
Reinig het zeefraam voor volgend gebruik.