Apfelstrudel is traditioneel Oostenrijks appelgebak dat bestaat uit zeer dunne laagjes deeg die een appelvulling omhullen. Het bereiden ervan verloopt als volgt:

  • Kneed van bloem, water, zout en olie een soepel deeg.
  • Laat het deeg een half uur in de koelkast rusten.
  • Leg een laken groter dan het uiteindelijke oppervlakte aan deeg op de werkbank.
  • Plaats het deeg op het laken en rol het handmatig met een rolstok zo dun mogelijk uit.
  • Plaats handen, gesloten met de palm naar onder, onder het uitgerolde stuk deeg.
  • Beweeg de handen voorzichtig onder het gehele deegstuk om het gelijkmatig en voorzichtig uit te rekken. Het is voldoende dun wanneer er doorheen gekeken kan worden. Zorg dat het deegstuk uiteindelijk een rechthoekige vorm krijgt en op het laken ligt.
  • Plaats de appelvulling in een baan aan de onderkant van het deegstuk over de lange zijde.
  • Gebruik het laken om de onderkant van het deeg over de appelvulling te leggen. Trek vervolgens aan de rest van het laken, zodat de appelvulling zich in het overgebleven stuk deeg rolt.
  • Snijd de rol eventueel in hanteerbare stukken en bak ze af.

Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag