Bladgoud, maar ook bladzilver, zijn zeer dunne vellen van goud of zilver. Het wordt gebruikt om producten te decoreren en kan daarmee een chique en verfijnde uitstraling geven aan producten. Het heeft geen toegevoegde waarde voor de smaak van een product aangezien deze grondstof smaakloos is.

Voor de productie van bladgoud en bladzilver wordt daadwerkelijk gebruik gemaakt van goud en zilver. Door middel van hameren worden de metalen tot dunne vellen van 0,0001 millimeter dikte gebracht. Dit hameren wordt voornamelijk nog handmatig uitgevoerd. Het bladgoud wordt vaak van 22-karaats goud gemaakt.

Bij de aankoop van bladgoud en andere bladmetalen moet goed gekeken worden of dit bestemd is voor het gebruik in voeding. Bladgoud wordt namelijk ook gebruikt in onder andere kunst, meubilair en bij gebouwen. Vanwege de zeer dunne vellen is het van belang dat het decoreren zeer voorzichtig gebeurd. Een windvlaag kan ervoor zorgen dat het prijzige blad compleet opkrult of wegwaait en onbruikbaar wordt.


Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag