Hoe wordt bruine plastische chocolade bereid?
Bruine plastische of kneedbare chocolade heeft een andere bereiding dan witte plastische chocolade. Dit komt vanwege het verschil in samenstelling van witte chocoladecouverture en melk- of pure chocoladecouverture. Het bereiden van bruine plastische chocolade gaat als volgt:
- Verwarm de blanke stroop.
- Smelt ondertussen de chocoladecouverture.
- Meng de blanke stroop met de gesmolten chocoladecouverture.
- Voeg fondant toe aan de massa en roer het goed door.
- Draai de massa in de amandelwrijfmachine fijn, tot het moment dat de cacaoboter uit de massa wil gaan treden.
- Spreid de massa uit tussen siliconenpapier of plastic vellen en laat het ±12 uur rusten.
- Draai de massa opnieuw door in de amandelwrijfmachine tot deze fijn is, zonder dat de cacaoboter uit de massa gaat treden.
- Wrijf de plastische chocolade op de bank, zodat er een mooie glans ontstaat.
- Verwerk de plastische chocolade naar wens. Het verwerken gaat het makkelijkste op een koude ondergrond. Uitrollen kan zowel met een rolstok als met een uitrolmachine.