Fudge is een snoepsoort die als opzichzelfstaand product kan worden verkocht, maar ook als basis voor bonbons kan worden gebruikt. Het kan het beste omschreven worden als een combinatie tussen karamel en fondantsuiker. Er zijn grofweg drie verschillende soorten fudge te onderscheiden met betrekking tot bereiding, namelijk de roomfudge, chocoladefudge en fudge door toevoeging van fondantsuiker. Deze soorten hebben een verschil in gebruikte grondstoffen, wat een aangepaste bereiding geeft. Bij chocoladefudge wordt er extra chocolade, donkere of witte, aan de fudge toegevoegd.

Het bereiden van chocoladefudge verloopt als volgt:

  • Breng melk, suiker en een vanillestokje aan de kook.
  • Voeg de boter en vervolgens de chocolade toe aan de massa.
  • Verwarm de massa tot een temperatuur van 116°C is bereikt.
  • Laat de massa vijf minuten afkoelen, zonder in de massa te roeren.
  • Spatel de massa flink door en wrijf hierbij regelmatig langs de randen van de pan of kom. Blijft spatelen totdat de massa haar glans verliest en lichtjes korrelig wordt.
  • Giet deze massa in een ingevette vorm of plaat met hoge rand.
  • Laat de massa afkoelen.
  • Na het afkoelen is de fudge stevig en kan deze worden gesneden.

Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag