Bij het bereiden van een cremeux wordt gebruikt gemaakt van een  vruchtenpuree als basis. Het bereiden van een cremeux gaat als volgt:

  • Week de poeder- of bladgelatine in water.
  • Meng de vruchtenpuree met een deel van de suiker in een kookpan met dikke bodem en breng aan de kook.
  • Meng in een aparte kom de ei-bestanddelen met de rest van de suiker en klop los.
  • Zodra de puree kookt, het ei/suikermengsel toevoegen en goed doorroeren.
  • Breng het mengsel onder voortdurende roeren op een temperatuur van 85°C.
  • Laat het mengsel afkoelen tot 60°C en voeg de geweekte gelatine en roomboter toe.
  • Roer het mengsel goed door zodat de gelatine en boter volledig worden opgelost en het mengsel glad is. Voor een extra glad effect, kan de cremeux ook nog met een staafmixer fijner gemaakt en vervolgens door een zeef gehaald worden.
  • Giet het in vormen en laat afkoelen. Met het afkoelen zal de cremeux verder opstijven.

Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag