Het bereiden van een getoerd gerezen deeg gaat als volgt:

  • Maak van de grondstoffen, behalve de vetstof, een deeg, maar kneed het kort. Een afgekneed deeg maakt het verwerken van het deeg moeilijker, omdat het kneedproces zich voortzet bij het toeren.
  • Plaats de vetstof voor het toeren op kamertemperatuur en maak deze eventueel soepel. Dit zorgt ervoor dat de consistentie van het deeg en de vetstof gelijk zijn, waardoor het optimaal door het deeg kan worden verdeeld.
  • Bol het deeg op of punt het aan en laat 10 minuten rusten.
  • Vouw de plak vetstof in de deegplak of doe dit door middel van opduimen.
  • Rol het deeg uit op 8 mm. dikte, stof af en vouw in drieën.
  • Geef dun uitgerolde producten 2 halve Franse toeren en andere producten 3 halve Franse toeren. Geef het deeg tussen de laatste twee toeren 10 minuten rust op een koele plaats. Hierdoor vindt er minimale gasontwikkeling plaats, waardoor het makkelijker verwerkt kan worden. In hartige degen kunnen kaas of zout bij de laatste halve toer mee worden getoerd.
  • Laat het deeg op een koele plaats rusten voor verdere verwerking.

Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag