Een glaçage, ook wel glazuur of spiegel genoemd, wordt gebruikt voor het overgieten van gebak, zodat een strakke, spiegelachtige glanzende laag ontstaat. Deze glaçages zijn vaak op basis van chocolade of cacaopoeder, waarbij de bereidingsmethode verschillen.

Het bereiden van een glaçage op basis van chocolade gaat als volgt:

  • Meng het water, de glucosestroop en de suiker in een pan en breng dit mengsel aan de kook.
  • Meng in een andere kom de gecondenseerde melk met de chocolade en de gewelde gelatinemassa.
  • Voeg het kokende water-suikermengsel toe aan het chocolademengsel en roer het mengsel voorzichtig met een spatel door.
  • Na het doormengen kan de glaçage met een staafmixer tot een fijne, homogene massa worden gemengd. Belangrijk is dat de staafmixer niet boven het oppervlak van de glaçage uitkomt, omdat dit ervoor kan zorgen dat er luchtbellen ontstaan.
  • Giet de glaçage in bakken en dek af met plastic folie om contact met zuurstof zoveel mogelijk te verminderen.
  • Laat de glaçage afkoelen. Na een rustperiode heeft het de juiste consistentie en kan het worden gebruikt voor het overgieten van gebak.

Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag