De manier van bereiden is van invloed op de eigenschappen van de kokosmassa en de eindproducten. De massa die wordt bereid volgens de warme methode is slapper en heeft een taaiere consistentie in verhouding tot de koude methode. Het gebakken eindproduct is blank of wit van kleur en wordt gebakken op een matige temperatuur. Het bereiden van kokosproducten volgens de warme methode gaat als volgt:

  • Meng het eiwit met de suiker in een bekken en verwarm de massa al roerende au-bain marie tot een temperatuur van 70°C.
  • Klop het eiwit op tot een luchtig schuim.
  • Meng de overige grondstoffen en spatel deze door het schuim.
  • Meng de massa ongeveer 15 minuten met een vlindergarde in de eerste versnelling.
  • Spuit, of schep bij een vrij slappe massa, met een gladde spuit op schone bakplaten met ouwelpapier. Het gebruiken van ouwelpapier voorkomt het te veel uitdrijven, zorgt voor probleemloos kunnen lossen van de bakplaat en het bij elkaar houden van vrij losse kokosproducten.
  • Bak de producten voor langere tijd af op een matige temperatuur van ±175°C.