Omeletteschuim is in schuimsoorten afwijkend, omdat er eidooiers aan het schuim worden toegevoegd. Dit zorgt voor een smakelijker, maar onstabieler schuim dat minder lang houdbaar is. Het is uitsluitend bruikbaar als schroeischuim voor bijvoorbeeld Omelette Siberiƫnne en ander gebak.
Het bereiden van een omeletteschuim gaat als volgt:

  • Maak de materialen schoon en vetvrij. Vet is een vijand voor eiwit, omdat dit remmend werkt op de schuimvorming van het eiwit.
  • Klop het eiwit met de planeetmenger en garde op tot enige stand (stevigheid) is verkregen.
  • Voeg geleidelijk suiker en eventueel vanille toe en klop het eiwit luchtig tot een stevig en taai schuim.
  • Klop de eidooiers los en spatel deze vervolgens door het opgeklopte eiwit.
  • Spatel eventuele kleurstoffen door.
  • Verwerk het omeletteschuim direct door het op te spuiten op gebak en af te schroeien in een oven of met een gasbrander.