Een parfait is een ijssoort die niet wordt gedraaid in een ijsmachine. Het bereiden ervan gaat als volgt:

  • Bereid een pâte à bombe van de eidooiers en/of eieren en suiker en klop deze luchtig en koud.
  • Voeg eventuele smaakstoffen toe aan de pâte à bombe.
  • Klop de slagroom met de suiker en eventueel vanille op tot yoghurt-dikte. Het moet net niet spuitbaar zijn.
  • Monteer (luchtig vermengen) de slagroom met de pâte à bombe. Meng eerst  1/3 van de slagroom door de pâte à bombe. Dit wordt familie maken genoemd en zorgt dat de rest van de slagroom gemakkelijker wordt opgenomen zonder dat er te veel luchtigheid verloren gaat. Spatel vervolgens de pâte à bombe door de slagroom.
  • Spatel eventuele garnituren door de massa.
  • Giet de parfait in de gewenste vorm en plaats in de temperatuurvriezer of conservator. De vriezer moet een temperatuur hebben van -15°C of lager. Het vriezen duurt ± 2,5-3 uur.
  • Haal de parfait uit de vorm, decoreer naar wens en serveer bevroren.

Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag