Een quadrillebeslag is een beslag op basis van amandelspijs. Deze methode lijkt op de methode voor het bereiden van koud beslag. Ook is het mogelijk om het beslag als warm amandelslag te bereiden.

Het bereiden van een quadrillebeslag, of koud amandelbeslag, gaat als volgt:

  • Roer de eidooier samen met de fijngedraaide amandelspijs en de citroenrasp tot enige stand in een bekken. Belangrijk is dat de amandelspijs niet te fijn of te grof is, omdat dit van invloed is op de draagkracht van het beslag.
  • Klop in een andere bekken het eiwit, onder geleidelijk toevoegen van een deel van de suiker, op tot deze taai is.
  • Zeef de bloem.
  • Voeg fijngesneden stukjes vetstof toe aan de gezeefde bloem. Dit wordt ook wel haksel genoemd.
  • Spatel een deel van het taai geklopte eiwit door de spijsmassa met een garde.
  • Spatel vervolgens de rest van het taai geklopte eiwit door de spijsmassa.
  • Spatel het haksel door de spijsmassa.
  • Verwerk het quadrillebeslag zoals gewenst en bak direct af.