Het vlechten is een manier om een decoratieve vorm te geven aan een brood. De verschillende vormen worden samengesteld uit strengen deeg, die vooraf op de juiste lengte moeten worden gerold. Belangrijk is dat de deegstrengen hetzelfde gewicht hebben, tot dezelfde lengte zijn gerold en dezelfde vorm hebben, om voor een mooi eindproduct te zorgen.

Bij het vlechten kan er gebruik worden gemaakt van een verschillende hoeveelheid strengen. Het vlechten met twee strengen geeft een eenvoudige, maar decoratieve uitstraling aan het brood. Het vlechten met twee strengen gaat als volgt:

  • Verdeel het deeg in twee gelijke stukken.
  • Bol deze op en laat ze vervolgens een tijdje rusten.
  • Rol de twee deegstukken uit tot twee lange, sigaarvormige strengen. De uiteinden van de strengen lopen hierbij enigszins af in een punt.
  • Druk de bovenkant van de strengen aan elkaar om het vast te zetten.
  • Draai de strengen als het ware om elkaar heen en druk ze aan de onderkant weer vast.

Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag