Voor het glaceren of overgieten van gebak met een glaçage is het van belang dat dit snel gebeurd voor een strak en mooi afgewerkt resultaat. De temperatuur van de glaçage en het gebak zijn hierbij van belang om een zo strak mogelijk resultaat te behalen.

  • Warm de glaçage op tot ongeveer 35°C. Deze temperatuur wordt gehanteerd vanwege de viscositeit die benodigd is voor het overgieten van het gebak.
  • Controleer of de glaçage geen luchtbellen bevat. Luchtbellen kunnen uit de glaçage worden gehaald door middel van een staafmixer.
  • Zorg dat het gebak diepgevroren is op -18°C.
  • Plaats het gebak op een rooster en giet een grote hoeveelheid glaçage bovenop, zodat het vanzelf de hele taart bedekt.
  • Strijk met een paletmes over de bovenzijde van het gebak om het overschot aan glaçage te verwijderen en het geheel glad te krijgen.
  • Wanneer de glaçage gestopt is met lopen, maar voordat de glaçage volledig is gestold, kan deze van het rooster worden afgehaald en kunnen de randen voorzichtig worden schoongemaakt door hier met het paletmes langs te gaan.
  • Plaats het gebak op een taartkarton zonder de glaçage hierbij te beschadigen.

Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag