Gestampte nougat kan worden gebruikt voor het decoreren van banketproducten. Het bereiden hiervan gaat als volgt:

  • Droog de geschaafde amandelen in de oven.
  • Vet ondertussen een schone bakplaat met olie in of gebruik siliconenpapier. Hier wordt de nougat straks op uitgestort.
  • Smelt de suiker samen met de glucosestroop droog in een pan op een laag vuur.
  • Roer de massa om met een spatel zodat eventueel vocht in de suiker kan verdampen. Wanneer dit niet wordt gedaan, kan de suiker ongelijk oplossen en er harde klonten suiker ontstaan.
  • Laat de suiker smelten totdat deze een gelijkmatige kleur heeft verkregen die niet al te donker van kleur is.
  • Neem de pan van het vuur zodra de juiste kleur is bereikt.
  • Voeg de amandel toe aan de pan en verwarm deze nog enige tijd om de smaak te verbeteren en de laatste resten vocht uit de amandelen te verwijderen.
  • Spatel de boter door het geheel. Dit geeft een betere smaak en hogere brosheid.
  • Blijf doorroeren totdat het vocht van de boter is verdampt.
  • Stort de nougat uit op de bakplaat.
  • Maal de nougat na afkoelen.