Hazelnootschuim kan volgens verschillende methodes worden bereid. Twee gebruikelijke methodes zijn afgeleid van het bereiden van zwaar schuim en van rauw schuim waaraan zetmeel en gebroken hazelnoten worden toegevoegd.
Methode 1, afgeleid van zwaar schuim:

  • Zorg dat de materialen vetvrij en schoon zijn.
  • Meng het eiwit in een bekken met de suiker en vanille.
  • Roer het eiwitmengsel voortdurend au-bain marie tot een temperatuur van 40°C.
  • Klop het eiwitmengsel op tot het voldoende stevig en taai is.
  • Spatel het zetmeel door het schuim.
  • Spatel de gebruneerde gebroken hazelnoten door het schuim.
  • Spuit of strijk het schuim in de gewenste vorm. Dit kan in ringen of platen met sjablonen zijn.

Methode 2, afgeleid van rauw schuim:

  • Zorg dat de materialen vetvrij en schoon zijn.
  • Klop het eiwit op tot enige stand (stevigheid) optreed.
  • Voeg geleidelijk ¼ deel van de suiker toe en klop het geheel luchtig op.
  • Spatel de overige suiker door het schuim.
  • Spatel het zetmeel door het schuim.
  • Spatel de gebruneerde gebroken hazelnoten door.
  • Spuit of strijk het schuim in de gewenste vorm. Dit kan in ringen of platen met sjablonen zijn.