Hoe wordt honeycomb bereid?
Honeycomb of honingraat is een product van karamel dat door de toevoeging van natriumbicarbonaat een luchtige en knapperige structuur heeft gekregen. Het product is meer vernoemd naar de gekregen structuur, dan het daadwerkelijke gebruik van honing in het product.
Het bereiden van honeycomb gaat als volgt:
Bekleed een bakplaat of vorm met bakpapier.
Plaats de suiker, vloeibare suikers, eventuele honing samen met een kleine hoeveelheid water in een grote pan met dikke bodem. De pan moet groot genoeg zijn, omdat de karamel bij het toevoegen van de natriumbicarbonaat veel in volume zal toenemen.
Verwarm de pan op een laag tot medium vuur totdat de suikers zijn opgelost.
Breng de inhoud van de pan aan de kook totdat een karamel van 160°C ontstaat.
Verwijder de pan van de hittebron.
Voeg de natriumbicarbonaat toe en roer snel, maar voorzichtig door. Door de warmte zal de natriumbicarbonaat snel gaan werken, waardoor het volume van de hete karamel zeer snel zal toenemen.
Giet het mengsel op de bakplaat of in de vorm en laat afkoelen. Na 1-2 uur zal de honeycomb voldoende zijn afgekoeld en kan het worden gebruikt naar wens.