Fudge is een snoepsoort die als opzichzelfstaand product kan worden verkocht, maar ook als basis voor bonbons kan worden gebruikt. Het kan het beste omschreven worden als een combinatie tussen karamel en fondantsuiker. Er zijn grofweg drie verschillende soorten fudge te onderscheiden met betrekking tot bereiding, namelijk de roomfudge, chocoladefudge en fudge door toevoeging van fondantsuiker. Deze soorten hebben een verschil in gebruikte grondstoffen, wat een aangepaste bereiding geeft.

Het bereiden van karamelfudge door toevoeging van fondantsuiker verloopt als volgt:

  • Breng de suiker met het water aan de kook.
  • Voeg glucose, gecondenseerde melk, vetstof, zout en natriumbicarbonaat toe aan de stroop en kook verder tot een temperatuur van 115-117°C is bereikt.
  • Giet de gekookte stroop langzaam in een mengmachine en laat deze langzaam draaien, terwijl de massa afkoelt.
  • Wanneer de massa een temperatuur van 100°C heeft bereikt, kan de fondantsuiker in kleine hoeveelheden worden toegevoegd tot een homogene massa is verkregen.
  • Voeg het gewenste aroma toe.
  • Giet de massa in een ingevette vorm of plaat.
  • Laat de fudge afkoelen.
  • Na het afkoelen kan de fudge worden gesneden en verpakt.

Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag