Koraalsuiker wordt gemaakt van suiker of isomalt en kan worden gebruikt als suikerdecoratie voor het afwerken van producten. Door de bereidingswijze ontstaan er bellen, waardoor een koraalachtig uiterlijk ontstaat. Er zijn meerdere werkwijzen waarop koraalsuiker kan worden geproduceerd. Bij deze werkwijze wordt er gebruik gemaakt van isomalt of isomaltose in korrelvorm en speelt kleurstof een belangrijk rol. Deze werkwijze is zeer geschikt om Picasso-achtige suikerdecoratie te maken.

Deze werkwijze verloopt als volgt:

  • Meng de korrels isomalt met de gewenste poederkleurstoffen.
  • Plaats vellen koraalpapier (papier de sucré) op een bakplaat.
  • Strooi het mengsel van isomalt en kleurstof over de vellen koraalpapier.
  • Dek het geheel af met extra vellen koraalpapier.
  • Plaats de bakplaten in een oven van 200°C.
  • Laat het geheel smelten en haal het vervolgens uit de oven.
  • Laat de suiker afkoelen.
  • Breek stukjes van de suiker af om te gebruiken voor decoratie.

Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag