Koraalsuiker wordt gemaakt van suiker of isomalt en kan worden gebruikt als suikerdecoratie voor het afwerken van producten. Door de bereidingswijze ontstaan er bellen, waardoor een koraalachtig uiterlijk ontstaat. Er zijn meerdere werkwijzen waarop koraalsuiker kan worden geproduceerd. Bij deze werkwijze wordt er gebruik gemaakt van kristalsuiker, water en glucosestroop in plaats van isomalt.

Deze werkwijze verloopt als volgt:

  • Breng het water met de suiker in een pan aan de kook.
  • Voeg de glucosestroop toe aan de suikerstroop.
  • Verhit de suikerstroop tot een temperatuur van 165°C.
  • Bestrijk een vel siliconenpapier met alcohol dat een alcoholpercentage van 96% bevat. Het heeft de voorkeur om hier alcohol voor te gebruiken die een tijd in de diepvries heeft gelegen. De lagere temperatuur zorgt voor een snellere stolling van de suiker.
  • Giet op de onderkant van het papier een dikke straal suiker.
  • Houd het papier schuin omhoog, zodat de suiker naar beneden vloeit. Door de alcohol die er verdampt zullen er gaatjes ontstaan in de suiker, waardoor het koraaleffect ontstaat.
  • Laat de suiker afkoelen.
  • Breek stukjes van de suiker af om te gebruiken voor decoratie.

Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag