• Maak bakplaten schoon en smeer deze in of bekleed deze met siliconenpapier.
  • Verwarm de bakplaten in een oven op 140°C. Dit zorgt ervoor dat de nougat na het storten niet meteen hard wordt en het langer en in delen verwerkt kan worden.
  • Bruneer het amandelschaafsel licht.
  • Verwarm in een goed warmte geleidende pan op matig vuur de glucosestroop tot deze vloeibaarder is.
  • Voeg de suiker in gedeeltes al roerende toe aan de glucosestroop. Door de suiker toe te voegen aan de vloeibare glucosestroop lost het sneller op.
  • Nadat de suiker volledig gesmolten is, de suiker laten karamelliseren tot een goudbruine massa.
  • Roer het licht gebruneerde amandelschaafsel voorzichtig door gekaramellisseerde massa om breuk te voorkomen.
  • Boter en vanille kunnen eventueel toegevoegd en doorgeroerd worden.
  • Stort de massa op de verwarmde bakplaat en verwerk het tot het gewenste product. In de oven kan de nougat op temperatuur worden gehouden of opnieuw verwarmd worden voor verdere verwerking. Houd hierbij de temperatuur in de gaten om verdere kleuring te voorkomen.

Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag