Tegenwoordig wordt veel marsepein kant-en-klaar ingekocht. De Lübecker methode is een van de drie methodes waarop marsepein bereid kan worden en wordt alleen in de fabriek gebruikt. Het draaien van de marsepein lijkt sterk op de warme methode. Het bereiden gaat als volgt:

  • Het te vermalen deel amandelen wordt met de suiker gedraaid (vermalen) en in dubbelwandige ketels verhit door middel van stoom. Hierbij wordt gebruik gemaakt van meer suiker dan bij andere methodes.
  • Het mengsel wordt afgekoeld en na afkoeling verder afgedraaid in een amandelwrijfmachine totdat de juiste fijnheid is bereikt.
  • Na afkoeling blijft er een taaie marsepein over die lang zacht blijft en een zoetere, licht karamelachtige smaak heeft.
  • Het verpakken gebeurt vaak in plastic emmers of verpakt in plastic zakken met een kartonnen omdoos.

Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag