Tegenwoordig wordt veel marsepein kant-en-klaar ingekocht, maar het zelf bereiden van marsepein is ook mogelijk. De warme methode is een van de drie methodes waarop marsepein bereid kan worden, maar wordt minder toegepast omdat het wat omslachtiger is. Marsepein volgens deze methode is taaier en de kans op gisting is kleiner. Het bereiden gaat als volgt:

  • Zorg dat alle materialen, zoals de werkbank, amandelwrijfmachine en te gebruiken gereedschappen schoon en gedesinfecteerd zijn. Door besmetting kan marsepein snel gaan gisten en daarmee bederven.
  • Voeg 2/5 deel van de suiker toe aan de amandelen en draai (vermaal) dit mengsel twee keer grof in de amandelwrijfmachine.
  • Kook 2/5 deel van de suiker samen met water tot een suikerstroop van 100°R.
  • Vermeng de suikerstroop direct met het grof gedraaide amandelmengsel.
  • Stort het mengsel uit op een stenen werkbank en laat afkoelen.
  • Draai het mengsel twee of drie keer in de amandelwrijfmachine tot de juiste fijnheid is bereikt.
  • Vermeng het mengsel met 1/5 deel van de suiker aan zuivere poedersuiker om op de juiste stevigheid te komen.
  • Laat afkoelen en verpak in schone blikken. Bewaar op een koele plaats.

Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag