Er zijn veel verschillende methodes voor het bereiden van nougat. Deze zijn allemaal afhankelijk van het gebruikte recept. Wel is in deze bereidingswijzen een rode draad te vinden:

  • Breng de honing aan de kook en laat het inkoken tot 95°R.
  • Kook de suiker met water en eventueel blanke stroop tot 110°R.
  • Wanneer de suikerstroop de temperatuur bijna bereikt heeft, het eiwit of kunsteiwit opkloppen met de draadgarde in de machine onder geleidelijk toevoegen van de schiftsuiker tot een stevig schuim ontstaat.
  • Zet de machine op een lagere stand en giet de suikerstroop langzaam bij het opgeklopte eiwit. Voeg vervolgens de warme honing toe.
  • Verwarm de massa en klop op tot deze stevig is.
  • Voeg smaakstoffen zoals aroma’s en esprits toe. Vervang de draadgarde voor de vlindergarde en voeg de garnituren (gebruneerde amandelen, noten en gekonfijte vruchten) toe.
  • Stort de massa op een geoliede werkbank of plaat.
  • Na het afkoelen kan de nougat in de gewenste stukken gesneden of gebroken worden. De nougat kan nu nadrogen voor verkoop of verder verwerkt worden, bijvoorbeeld als vulling in bonbons.

Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag