Fudge is een snoepsoort die als opzichzelfstaand product kan worden verkocht, maar ook als basis voor bonbons kan worden gebruikt. Het kan als beste omschreven worden als een combinatie tussen karamel en fondantsuiker. Er zijn grofweg drie verschillende soorten fudge te onderscheiden met betrekking tot bereiding, namelijk de roomfudge, chocoladefudge en fudge door toevoeging van fondantsuiker. Deze soorten hebben een verschil in gebruikte grondstoffen, wat een aangepaste bereiding geeft.

Het bereiden van roomfudge verloopt als volgt:

  • Kook de suiker met de room en de boter tot een temperatuur van 116°C is bereikt.
  • Laat de massa vijf minuten afkoelen, zonder in de massa te roeren.
  • Spatel de massa flink door en wrijf hierbij regelmatig langs de randen van de pan of kom. Blijft spatelen totdat de massa haar glans verliest en lichtjes korrelig wordt.
  • Giet deze massa in een ingevette vorm of plaat met hoge rand.
  • Laat de massa afkoelen.
  • Wanneer de fudge is afgekoeld, wordt deze stevig en is deze te snijden.