Met suikerblazen kunnen holle suikerdecoraties worden gemaakt in verschillende vormen. Hierbij wordt dezelfde suiker gebruikt als bij suikertrekken. Het suikerblazen gaat als volgt:

  • Verwarm de gesatineerde suiker.
  • Kneed en trek de suiker tot een gladde bal ontstaat. De bal moet een gelijkmatige temperatuur hebben om hiermee suiker te blazen.
  • Maak met de wijsvinger een gat in de bal. De zijkanten en onderkant moeten ten opzichte van het gat even dik zijn.
  • Verwarm de randen van het gat met een gasbrander en vouw deze over de slang van de suiker blaaspomp. Zorg dat de slang niet de wanden van de suiker raakt, voor succesvol blazen is namelijk een luchtbel nodig.
  • Houd de bol suiker samen met de slang in een hand terwijl met de andere hand langzaam lucht naar binnen wordt gepompt. Draai de bol rond om te controleren of de bol gelijkmatig opblaast. Warmere gebieden zullen gemakkelijker opblazen. Het aanraken met een hand koelt dit af.
  • Koel de bol bij gewenste grootte af met een ventilator of föhn (koude lucht).
  • Verwarm de randen waar de suiker aan de pomp vastzit en knip het met een warme schaar voorzichtig los.

Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag