Hoe wordt theebeschuit verwerkt?
Het verwerken van beschuitdeeg voor theebeschuit vindt op een andere manier plaats vanwege de afwijkende vorm van het product. Het verwerken gaat als volgt:
- Weeg de deegstukken af en geef ze een voorslag. Op deze manier hebben de deegstukken al de juiste vorm voor verdere verwerking.
- Geef de gevormde deegstukken een deegrijs.
- Maak de deegstukken op tot een pilvorm.
- Geef de gevormde deegstukken opnieuw een deegrijs.
- Rol de deegpillen uit tot het formaat van het bakblik, plaats het in gesmeerde beschuitkoppels en plaats het deksel hierover.
- Bak het beschuit af.
- Haal na het bakken direct de blikken eraf en los het beschuit. Laat het beschuit afkoelen, bij voorkeur voor 24 uur.
- Snijd de beschuitjes in repen en bestrooi ze eventueel met suiker (kaneel of vanille) of druk ze in de kokos.
- Leg de reepjes op een schone bakplaat om te kleuren en drogen.
- Kleur de reepjes met stoom in een oven op 220°C.
- Wanneer de reepjes voldoende kleur hebben, deze verder laten drogen in een oven op 150-180°C.