Behalve de basismethodes voor het zetten (bereiden) van korstdeeg, zijn er ook snelmethodes (Frans en Hollands) ontwikkeld. Het deeg heeft minder toeren en rustperiodes nodig.
Het zetten van een Franse snelkorst gaat als volgt:

  • Van tarwebloem, water en zachte vetstof een soepel en glad gronddeeg kneden.
  • Meng de overige tarwebloem met de stevige vetstof en vorm tot een vierkante plak. Dit wordt het invouwsel genoemd.
  • Rol het gronddeeg uit tot een vierkante plak iets groter dan het invouwsel. Zorg dat het midden iets dikker is dan de zijkanten.
  • Leg de plak invouwsel op de plak gronddeeg. Zorg dat de punten van het invouwsel op het midden van de zijdes van het gronddeeg liggen.
  • Vouw de deegpunten naar binnen zodat het invouwsel wordt omsloten met deeg.
  • Druk de plak vlak of rol uit tot 4 cm. dikte.
  • Rol in etappes uit tot 8 mm. Stof het deeg af en vouw in drie├źn. Dit is een halve Franse toer.
  • Draai het deeg een kwartslag zodat de drie zichtbare zijdes richting de uitrolwals liggen.
  • Herhaal de bovenstaande twee stappen totdat het deeg zes keer een halve Franse toer heeft gekregen.

Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag