Het zetten (bereiden) van Franse korst is een van de basismethodes voor korstdeeg (bladerdeeg). Het zetten bestaat uit twee fases:

Mengen.

  • Kneed van tarwebloem, water en een klein deel vetstof een gronddeeg.
  • Maak de vetstof voor het invouwen soepel, zodat deze plastisch en uitrolbaar is. Vorm tot een vierkante plak.
  • Rol het gronddeeg tot een vierkante plak, iets groter dan de vetstofplak.
  • Leg de vetstofplak op het deeg met de punten op de zijdes en vouw het gronddeeg erover.

Toeren.

  • Rol het deeg in etappes uit tot 8 mm.
  • Stof de bloem af en vouw het deeg in drieën.
  • Draai het deeg een kwartslag, met de drie lagen richting de uitrolwals, en rol het deeg uit in etappes tot 8 mm.
  • Stof de bloem af en vouw het deeg in drieën. Een hele Franse toer is gedaan. Druk met een vingertop het korstdeeg in om aan te duiden hoeveel hele toeren het deeg heeft gehad.
  • Laat het deeg 20-30 minuten rusten.
  • Een Franse korst krijgt in totaal vier hele toeren. Herhaal de vorige stappen nog drie keer.
  • Het deeg is klaar voor verwerking.

Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag