Het zetten (bereiden) van een Hollandse korst is een van de basismethode voor het bereiden van korstdeeg (bladerdeeg). Het zetten bestaat uit twee fases:

Mengen.

  • Verdeel of snijd de vetstof in de tarwebloem in blokjes van 2 x 2 cm.
  • Meng de tarwebloem, vetstof, water en zout in een machine op lage snelheid. Het is belangrijk dat de blokjes vetstof zichtbaar blijven. Bij te lang mengen, versmeert de vetstof.
  • Vorm het deeg tot een vierkante plak.

Toeren.

  • Rol het deeg in etappes uit tot 8 mm.
  • Stof de bloem af en vouw het deeg in vieren.
  • Draai het deeg een kwartslag, waarbij de vier lagen richting de uitrolwals liggen, en rol het deeg uit in etappes tot 8 mm.
  • Stof de bloem af en vouw het deeg weer in vieren. Een hele Hollandse toer is gedaan. Druk met een vingertop het korstdeeg in om aan te duiden hoeveel hele toeren het deeg heeft gehad.
  • Laat het deeg 20-30 minuten rusten.
  • Een Hollandse korst krijgt in totaal drie hele toeren. Herhaal de vorige stappen nog twee keer.
  • Het deeg is klaar voor verdere verwerking.

Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag